Pracovní úrazy v kuchyni

Pracovní úrazy – v kuchyni – horký tuk Pracovním úrazem se rozumí poškození zdraví nebo smrt, které byly zaměstnanci způsobeny nezávisle na jeho vůli krátkodobým, náhlým a násilným působením vnějších vlivů nebo vlastní tělesné síly při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním. Pracovní úraz v kuchyni může nastat při obsluhování fritézy potřísněním … Více zde

Jak na úrazy 2

V minulém článku jsme si připomněli, co může být příčinou úrazu a kam zaslat Záznam o úrazu. Dnes si popíšeme opatření k zabránění opakování úrazu. Neexistuje žádné zcela bezpečné pracoviště. Rizika lze identifikovat, minimalizovat a pouze některá odstranit. Všechna odstranit nelze. Rizika spojená s jakoukoliv činností mohou vést k úrazu. Každý úraz rozšiřuje zkušenosti, které … Více zde

Jak na úrazy 1

Všechna pracoviště jsou místa s velkým nebezpečím úrazů, a to od těch nejméně závažných až ke smrtelným. Nejčastější příčinou pracovních úrazů bývá špatně nebo nedostatečně odhadnuté riziko, nedostatky osobních předpokladů k řádnému pracovnímu výkonu, vadný nebo nepříznivý stav zdroje úrazu, používání nebezpečných postupů práce, včetně jednání bez oprávnění, proti zákazu a prodlévání v ohroženém prostoru. … Více zde

Elektrické spotřebiče a elektrické ruční nářadí s ohledem na bezpečnost používání

Stále se setkáváme s problematikou revizí a kontrol elektrických spotřebičů a elektrického ručního nářadí a dále s prokazatelným seznámením s návody těchto elektrických zařízení. Smyslem těchto revizí a kontrol je ověření bezpečnosti, funkčnosti a spolehlivosti elektrických spotřebičů a elektrického ručního nářadí před úrazem elektrickým proudem. Do roku 2007 platila norma ČSN 331600, která řešila revize … Více zde